Om mig

Jag heter Sofya och det är alltså jag som driver den här bloggen. Bloggen handlar om svensk matlagning och god mat, för det är min stora passion här i livet! Jag kommer från en mindre ort som heter Lidköping, som förvisso är en trevlig liten by som jag brukar kalla det, men har alldeles för skralt utbud av restauranger för en matälskare som mig.

Just nu jobbar jag på en restaurang här i Stockholm som har sitt fokus på nordisk matlagning, och jag älskar verkligen mitt jobb. Dels älskar jag verkligen matlagning och att experimentera med olika råvaror, men jag älskar också tempot och hela jargongen i restaurangbranschen. Matlagning är något jag har älskar så länge jag kan minnas, troligen för att jag växte upp i mina föräldrars restaurang.

Om mig

Min stora passion för mat och råvaror

Många av mina kollegor i branschen som älskar sitt jobb, avskyr istället att laga mat på fritiden – det gör inte jag. Jag älskar att laga mat även när jag är ledig, det ger mig friheten att experimentera och testa nya saker. I köket på restaurangen är jag mer begränsad eftersom det inte är jag som sätter menyn där, men en vacker dag kanske det är det.

Jag älskar att prova olika kombinationer, och framför allt testa på nya kombinationer som kanske är något otippade. Ibland blir det en riktig flopp och ibland blir det en dunderhit. Min familj och mina vänner är vana att få prova på alla mina påhitt, och jag tror faktiskt att de tycker att det är ganska roligt, och skönt att bli bjudna på mat.

Jag kommer från en krögarfamilj och mina mamma och pappa brukar tjata på mig att jag ska ta över deras restaurang en vacker dag, alternativt öppna en egen eftersom jag har så mycket potential. Kanske gör jag det en vacker dag, men jag vet också att äga en restaurang innebär mycket mer än endast laga mat. Och just nu är det själv matlagningen jag brinner för.