Matlagning och än en gång matlagning

Att äta är någonting som behövs för överlevnad och det finns många människor som ser matlagning som något som bara måste göras. Jag å andra sidan älskar att laga mat och det är min stora passion i livet. Det finns en anledning till att jag valde att utbilda mig till kock och det är just min kärlek till mat och min önskan om att kunna tillfredsställa människors hunger efter nya maträtter.

Det finns så mycket mat och så mycket att lära om matlagning vilket är en av anledningarna till att jag gillar det så mycket. Att prova nya råvaror och få beröm för mina rätter är det som gör jobbet allra roligast. Dessutom gillar jag att bjuda hem vänner och familj på mat också, någonting som brukar uppskattas av de jag bjuder in också. Det är så mysigt att äta tillsammans med andra.

Kärleken till mat ligger i blodet

Matlagning och än en gång matlagningJag älskade matlagning redan som barn och lyckligtvis växte jag upp i en familj som både är bra på och gillar att laga mat. Som liten spenderade jag mycket tid med min mormor och det är just från henne som jag har lärt mig otroligt mycket. Hon är en hejare på att laga utsökt mat oavsett vilka råvaror det handlar om. Hennes köttbullar är de godaste i hela världen kan jag lova!

Hela min familj är matintresserade och det gjorde det så mycket enklare att välja yrkesbanan som kock. De har alltid stöttat mig och gett mig inspiration, samt fått mig att fortsätta även när det varit stressigt. Att jobba i kök är stressigt, men det är också väldigt givande. Jag kan lova att man somnar gott på nätterna efter ett arbetspass. Kärleken jag känner för mitt jobb och mat är oändlig.

Om ni undrar om jag har några speciella favoriter gällande mat så kan jag säga att ja det har jag, men jag provar gärna nya rätter också. Mat kan varieras otroligt mycket och det är intressant att se hur kryddor och råvaror varierar mellan olika världsdelar och länder. Om jag bjuder på middag kan gästerna aldrig veta vad de kommer få äta, svenskt, italienskt eller kanske kinesiskt? Jag överraskar dem varje gång.