Mitt liv i Stockholm

Jag är uppvuxen i en liten stad i södra Sverige men för några år sen beslutade min familj att vi skulle flytta till Stockholm. Anledningen var att min pappa kunde få ett mycket bättre jobb där. I början kändes det jobbigt att lämna alla mina vänner men efter ett tag vande jag mig vid tanken. Nu älskar jag Stockholm och skulle inte kunna tänka mig att bo någon annanstans i Sverige.

Det jag älskar mest med livet här i Stockholm är att det alltid finns någonting nytt att upptäcka. Vare sig det handlar om en ny restaurang, en ny nattklubb eller ett område som jag inte besökt förut. Det är en stad i ständig utveckling och förändring vilket inte går att jämföra med min lilla hemstad. Där känns det mer som att tiden har stått stil varje gång vi kommer och hälsar på.

Mitt liv i Stockholm

Skillnader mellan Stockholm och min lilla hemstad

Den stora skillnaden är så klart utbudet av allt. Jag bor inte ens i centrala Stockholm och kan ändå välja och vraka mellan olika butiker och restauranger. Min lilla hemstad och dess utbud kan jag utan och innan. Jag som älskar att upptäcka nya saker föredrar verkligen storstaden Stockholm i just detta anseende. Dock är det skönt att åka tillbaka hem och känna lugnet några veckor om året. Det ger mig ny energi.

En annan skillnad med Stockholm är det höga tempot. Det går inte heller att jämföra med min lilla hemstad. Själv älskar jag den höga pulsen, jag vet att tunnelbanan går var tredje minut och att affärer och butiker har öppet mycket längre. Vissa känner sig stressade av dessa men jag är inte en av dem. Jag älskar även när det är liv och rörelse ute på gatorna oavsett tid på dygnet.

Det bästa med mitt nya liv i Stockholm är alla nya möjligheter som öppnats. Jag har knutit nya kontakter och gjort saker som inte ens går att drömma om nere i hemstaden. Den här staden kryllar av innovatörer och människor som inte är rädda för att våga och testa nya saker. Det är precis i min smak. Jag hoppas att i framtiden kunna utveckla ett eget företag med bas här i Stockholm.