Mina bästa recept

Det finns några recept som har blivit mina favoriter, men också det bästa under de åren som jag har lagat mat. Recepten är enkla och smidiga att laga. Det allra bästa är att maträtterna är fantastiskt goda. Några av recepten har jag lånat av andra, men de flesta maträtterna har jag själv kommit på då jag har testat nya smakkombinationer, kryddor och råvaror. Detta har uppskattats av dem som har smakat på maten!

Just att få experimentera med olika typer av råvaror och kryddor gör det extra kul att skapa recept. Detta har gjort att jag har fått ett flertal recept som verkligen har blivit favoriter både hos mig och min omgivning. Visserligen så har jag utvecklat vissa recept, men ändå återkommer jag till några maträtter hela tiden. Det betyder helt enkelt att de är för bra att låta bli att tillaga!

De bästa recepten

Mina bästa recept

Ett av de bästa recepten som jag ständigt återkommer till är lax med färsk ingefära, lime och grädde. Det är en höjdare för både gom och själ. Tillagningen är enkel, du lägger laxen i en ugnssäker form, häller på grädden och limejuicen, samt strör över den rivna ingefäran. Sedan sätter du in formen i ugnen och tills laxen är klar. Servera antingen med ris eller pressad potatis, samt en sallad. Mumsigare än så blir det knappast!

Ett annat favoritrecept är kyckling i currysås. Visst det kan låta som en väldigt simpel rätt som inte hör hemma till fest. Så är inte fallet, visserligen är rätten väldigt enkelt att tillaga, men smaken är underbar. Du kokar kyckling och sparar fonden, samt kokar purjolök. Därefter är det dags att göra currysåsen. Smält smör och bryn curryn, häll i fonden från kycklingen och tillsätt även grädde. Tillsätt kycklingen och purjon, vips har du en supergod maträtt!

Ett annat recept som också har blivit en favorit är korvgryta med svamp. Du strimlar falukorven och skivar svampen. Stek svampen först och tillsätt sedan falukorven, så att de får färg. Därefter häller du i grädde och låter puttra en stund, strax innan serveringen lägger du ned strimlad färsk paprika. När paprikan har blivit varm är korvgrytan klar. Fördelen med alla favoritrecepten är att de blir godast att äta dagen efter och dessutom utmärkta att frysa in.